dilluns, 13 de febrer del 2012

Salvados #lamonarquiateniaunprecio


Avui faré un resum breu de l'anterior Salvados del 5 de febrer -ja que el tenia com esborrany-. Deixaré els vídeos per a que sigui més còmode visualitzar-lo.

Comencem amb el programa del dia 5 de febrer titulat #lamonarquiateniaunprecio. Jordi intentarà esbrinar la realitat de la monarquia, el que costa de veritat la monarquia espanyola. En aquest enllaç podeu veure-ho en 5 vídeos que ens facilita el canal wyomingforever del youtube. Destacaré dues entrevistes, una amb Joan Tardà, diputat d'ERC al Congreso de los Diputados de Madrid; i l'altre amb Peces-Barba un "pare de la constitució espanyola".



Tardà ha quedat a un teshop de Madrid amb Évole, i amb Tom Burns, periodista especialitzat en la monarquia anglesa. Évole posa un vídeo on es mostra la investidura de Mariano Rajoy com a president del govern espanyol i com els diputats aplaudeixen al Rei durant 2 minuts. ERC no va anar a aquest acte però Tardà diu que no l'impressiona perquè "a Franco també l'aplaudien". Ara Évole mostra una foto del "Bribón" -el vaixell de competició del Rei-, i senyala dues marques al "Bribón", la de La Caixa i Movistar. Pregunta Évole si això és normal, el patrocini de marques a un vaixell reial i Tardà replica que "això és corrupció" justificant que són marques on han treballat membres de la família reial. Tardà diu, vers el tema de corrupció d'Iñaki Urdangarín, que "nosaltres volem que compareixi algú de la casa reial, el rei no perquè no és responsable constitucionalment". Évole es sorprèn d'aquesta dada i Tardà li diu que "hauríem de preguntar (el perquè de no ser responsable) als pares de la constitució". Així acaba l'entrevista amb Joan Tardà. Aquí la teniu si voleu veure-la:


Évole, a l'entrevista a Matías Vallés (Periodista del Diario de Mallorca), tracta el tema de les possessions que té el Rei i que son patrimoni històric d'Espanya, com ara el iot Fortuna i més articles que es paguen amb diners de l'Estat i no s'inclouen al pressupost que dona la Casa Reial.

Évole finalment s'envà a veure a Gregorio Peces-Barba -totes les entrevistes són aquí-. Peces-Barba creu que no hi han articles que esdevinguin com a privilegis al rei. Évole busca a la Constitució i llegeix l'article 56 num. 3 que diu: "La persona del Rey es inviolable y no esta sujeta a responsabilidad". Llegeix Évole un altre article que diu: "No esta sujeta su figura a la responsabilidad" i Évole llavors etziba una qüestió, vol dir que el Rei pot ser irresponsable?. Peces-Barba diu: "No. Quiere decir que la responsabilidad del Rei es asumida por el gobierno". Peces-Barba segueix dient que llegeixi llibres relatius a la família reial, però també diu que "hay algunos historiadores golpistas antimonarquicos, de esos no hay que leerlos". Seguidament, parlen sobre el cas Udangarín, dient que el Rei feia temps que era conscient dels negocis del seu gendre i Peces-Barba primer diu que "el Rey habló con su yerno, pero al yerno le entro por aquí y le salió por aquí (le entró por una oreja y le salió por la otra)" i li replica a Évole si "usted habria denunciado a su hija públicamente?" Évole no respon i finalitza l'entrevista.


Aquest home va protagonitzar aquest vídeo sobre els bombardejos a Catalunya:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada