dimecres, 8 de febrer del 2012

L'himne dels Segadors traduït al castellà

Gràcies al meu amic Adri m'he assabentat d'aquest vídeo:


Podria fer la segona part de l'atac al catalanisme a l'any 2012, però crec que com no és gaire important la persona que penja el vídeo, no ho faré. Només condemnaré la seva pujada del vídeo i analitzaré el que diu.

El vídeo l'ha pujat un usuari anomenat Janario2006 -no se si va nèixer al 2006 o si la seva edat mental és de 6 anys- però demostra un odi contra els catalans molt i molt gran. Diu així:
  1. Segons ell, l'himne dels Segadors es refereix a la guerra iniciada al juny de 1640 per un grup de mil campesins què van segar la vida dels seus enemics espanyols utilitzant les falçs.  
  2. També, segons ell, els Segadors és un himne ultra-racista que parla únicament de la consecució de la independència de Catalunya mitjançant l'extermini dels espanyols. 
  3. L'autor al vídeo opina que l'himne hauria d'estar prohibit pel Gobierno de España pel seu extremat racisme, per incitar a l'odi, a la violència i a fomentar el "guerracivilismo".  
  4. I aporta una dada, la qual diu que a l'any 2001 la Generalitat de Catalunya -tot i que ell tradueix el nom de la institució, cosa que no es pot fer- va obligar a les escoles que ensenyessin l'himne dels Segadors als nenes catalans. Després dona pas a l'himne, tot i que demostra que ha agafat les parts que l'interessen de l'himne.

Ara el replicaré:
  1. Segons enciclopedia.cat: "El conflicte esclatà a partir d'una crisi de relacions polítiques entre les institucions catalanes del Principat (generalitat i Consell de Cent) i la monarquia hispànica, a causa fonamentalment de les pretensions fiscals que aquesta esgrimia.". Si que té raó quan diu que la van iniciar els catalans, però ell no dona les causes que provoquen el conflicte, cosa que demostra que la història de com passa això no l'interessa. Per cert Castella envia els seus soldats a Catalunya, mai els catalans van atacar fora de Catalunya.
  2. També tindria que saber que la versió de 1889 d'Emili Guanyavents no és l'original, sinó una adaptació per fer-la més curta. A l'original parla de moltes més coses i no tan sols del que a vostè l'interessa. Si no ens documentem no coneixerem la història de veritat Janario2006. Aquí tens l'original.
  3. Jo opino que n'hi han d'himnes com ara el "cara al sol" que són més racistes per exemple: "traerán prendidas cinco rosas: las flechas de mi haz" fent al·lusió a la bandera de la "falange", els quals més racistes no poden ser.
  4. La dada és certa, tot i que és normal que s'aprengui a les escoles donat que s'ensenya la història de Catalunya a les escoles.
Ara vull que denuncieu aquest vídeo que ha fet Janario2006 per fomentar l'odi i el racisme envers els catalans. Per denunciar-lo teniu que fer clic a la bandera que hi ha al costat de comparteix, després seleccionar la raó contingut abusiu o que fomenta l'odi, després cliqueu promou l'odi i la violència, i per finalitzar on posa "indica a que feia referència la incitació a l'odi" poseu nacionalitat. Si fem pinya aquest vídeo l'eliminaran de Youtube.

Gràcies.


11 comentaris:

  1. No entenc on tinc que clicar. S´ha d´anar a youtube? Si es així li aumentarem les visites! S´ha de tenir contrasenya de youtube per denunciar-lo? En la imatge en negre del video desde aquí nomes vec Ampliar.
    No vec on posa compartir, no vec on hi ha una bandera.
    Si us plau expliqueu-m´ho

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, has de fer-ho des de YouTube

      Elimina
    2. Si tens que estar també inscrit (o això crec) per denunciar-ho (si es que no perdonin-me la ignorància). El problema que tens es que tens que anar a youtube, des de l'entrada no es pot perquè només posa el video. També es cert que li aumentaras les visites però també aumentaras les denúncies. Gràcies i espero haver-te servit d'ajuda.

      Elimina
  2. Ja hi havia vist aquest vídeo, dona vergonya que hi hagi gent així, que intenti espoliar la historia de Catalunya ||*||, d'altre banda, en les escoles no ensenyen la historia de Catalunya, com hauria de ser sinó ho fan global. Jo estic estudiant en un altre modul IOC (Institut Obert de Catalunya)En aquest curs hi ha un assignatura que t'ensenyen tota la historia de Catalunya, dels seus inicis fins a l'actualitat. FelipV, Franquisme,Tots els polítics d'abans, primo de ribera, immigració i migració,etc.. i la veritat que podrien fer lo mateix en els instituts (Eso).

    ResponElimina
    Respostes
    1. La realitat és que aquesta gent existeix, i MAI ens hem de posar al seu nivell, per això no faré un vídeo posant-li lletra a l'himne d'Espanya (que si la tenia segur que rimava tot amb Franco). Per cert lo de la història de Catalunya ho deia perquè sempre s'aprén unes pincellades de la nostra història a socials i etc. però normalment a 4t de la ESO o a Batxillerat que a l'assignatura història d'Espanya, donen des de felip V fins a la transició (tot i que per exemple la guerra dels Segadors no l'estudian). I em sembla molt be que estiguis estudiant aquesta assignatura a la IOC perquè així coneixem el que no ens volen ensenyar a la ESO, la història de Catalunya al 100%. Moltes gràcies per passar-te per aquí i que sigueixi be el teu curs! Salut i Visca la terra!

      Elimina
  3. OK, ja està denunciat. Salut!

    ResponElimina
  4. D'aquesta gent n'hi ha molta desgraciadament, però no hauriem de fer-li ni donar-li més protagonis-me del que ja aconseguiran per si mateixos. No veuen més enllà del seu propi melic, normalment són gent que parla sense saber i volen aparentar saber, influenciats pel seu entorn i jutjen amb arguments aliens.
    Hem de tractar d'oblidar-nos d'aquests ignorants, defensar el que es nostre i ens han pres, que avuí dia penso que ja es masa tard i difícil, per no dir imposible.
    VISCA CATALUNYA!

    ResponElimina