dijous, 12 de gener del 2012

Soldats d'EUA orinen sobre cadàvers talibans

Avui he mirat, com cada matí, la web del diari El Punt Avui (diari que necessita ajuda econòmica en aquests moments, ja que volen tancar la seva sede a Barcelona) i he trobat aquesta notícia: http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/494641-eua-investiga-un-video-en-que-uns-marines-orinen-sobre-cadavers-talibans.html.

En l'article es diu que EUA investiga un vídeo on apareixen soldats americans orinant sobre cadàvers aparentment talibans. El Pentàgon reconeix que l'uniforme i les armes que porten els soldats semblen ser d'un destacament a Afganistan. La degradació de cadàvers és considerada un crim de guerra però això no passava pel cap dels soldats quan ho feien. 


Aquest és un dels molts casos de soldats d'EUA cometent abusos i degradacions immorals. Per exemple al 2004 es van filtrar fotos de maltractaments i tortures a la presó nord-americana a l'Iraq d'Abu Ghraib. 



La meva opinió sobre això és que a un país on tenen presons on torturen fins a la mort a gent que a comés delictes, com ara Guantánamo. Un país on es ven armament i munició als hipermercats al costat de la secció d'alimentació. Un país que no té seguretat social i que se n'aprofita de la mort de persones. Un país on vas al metge i et rebutgen per ser negre (tant se'n fot que tinguis assegurança o no). Un país d'aquestes característiques -i de moltes més que no diré perquè la llista s'allarga molt- és la primera potència mundial i se li permet tot això. Per mi això no és un país, és una presó de milers de quilometres quadrats. I si aquest país fa amb la seva gent coses com no donar-li serveis de salut, o oferir-li a joves de 18 anys poder agafar un arma i segrestar un institut, que no farà amb la gent què no és d'aquest país?


No em sorprenen aquestes notícies d'EUA on els seus soldats apareixen humiliant cadàvers, o torturant gent, o matant nens petits. No em sorprenen perquè t'inculquen això des de petit. Els nens juguen a matar a Bin Laden perquè els adults van jugar a matar-lo. EUA és un país que aplaudeix un assassinat sense judici com és el cas de Bin Laden (que a Fahrenheit 9/11 de Michael Moore és veu que va passar amb la seva família que era als EUA després dels atemptats, i fins i tot els Bush tenien accions de companyies on apareix com accionista Bin Laden). Aquest país a tocat fons perquè no hi ha humanitat, un ésser humà respecta a totes les cultures per igual, respecta les diferències ideològiques i intel·lectuals de la gent, però els EUA, i altres països del món s'han convertit en un llop per l'ésser humà -com va afirmar Thomas Hobbes- i mentre hagi gent que és fixi en aquests EUA com un model a seguir, el món serà una presó pels éssers humans.


Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada