dijous, 19 de gener del 2012

R. Madrid - F.C. Barcelona 1/4 Final de la Copa del Rei

El Barça s'ha imposat un altre cop al Reial Madrid al Bernabéu. Aquesta vegada ha anat perdent 1-0 fins el descans, cosa que mai ha passat amb Pep a la banqueta. El partit ha sigut molt bonic de veure-ho per part d'un aficionat blaugrana ja que el Barça tocava molt i el Madrid ha estat molt escàs en atac.

El partit ha començat amb uns minuts de possessió del Barça on es veia la posició dels dos equips. El Madrid defensant molt amb tots els seus homes, i el Barça mantenint la possessió i atacant. Al minut 11 arriba el gol de Cristiano Ronaldo. Aquest s'interna per la banda i xuta amb la cama esquerra, la pilota passa per les cames de Pinto i marca. De la primera meitat no tenim res destacable, el Barça tocava i el Madrid defensava el resultat fins el descans. A la segona part un corner molt ben picat al segon pal de Xavi arriba al capità Carles Puyol que remata en planxa i fa l'empat del Barça. Des d'aquest moment el partit ha tornat a ser els clàssics als que estem acostumats, o sigui, els jugadors del Barça evitant tota classe d'entrades fortes dels jugadors del Reial Madrid. Al minut 78 Abidal s'ha quedat sol contra el porter gràcies a una magnifica passada de Messi i no ha perdonat, marcant així el segon gol del Barça. El partit ha acabat amb 1-2 favorable al Barça.

El partit ha tingut incidències destacables, quasi totes protagonitzades per Pepe. A la primera part han vist targeta groga Pepe per una falta sobre Busquets, i Piqué per una falta sobre Pepe,  tot i que aquest últim ha exagerat bastant. També hi ha hagut una errada aribitral que ha xiulat un fora de joc inexistent sobre Alexis, que era sol.

A la segona part, i després de l'empat del barça, la crispació madridista ha tornat a sortir. Primer Ramos fa una falta a Alexis que podria haver sigut vermella perfectament, ja que Ramos es desentén de la pilota-ja que arribava tard- i busca el contacte amb la cama. No hi ha hagut amonestació per Sergio Ramos. Després tenim una targeta groga per Busi per oposar-se a la sortida d'una falta picada pel Madrid. També una targeta groga a Coentrao per una entrada a Messi, i més tard, Iniesta ha tirat la pilota fora ja que Pepe era al terra -el que no sabia és que Pepe s'havia tirat per trencar l'atac del Barça-.

I arribem a la jugada escandalosa del partit. Callejon - que havia entrat al terreny de joc fa segons- fa una entrada molt dura a Messi i quan aquest és al terra s'acosta Pepe i li pisa la mà esquerra. Les imatges revelen que Pepe mira cap al terra abans de pisar-li la mà a Messi, cosa que fa pensar que aquesta acció sigui intencionada, que per la meva opinió així ho crec (i també ho creuen els diaris AS i MARCA). Aquesta acció no l'ha vist el arbitre perquè estava mostrant la groga a Callejón.

Després un altre cop Pepe -qui si no- ha simulat una bufetada de Cesc, quan aquest no li ha tocat (i ho diuen els diaris MARCA i AS). I al minut 85 de la segona part Carvalho ha parat brutalment a Messi, ja que aquest s'anava sol cap a porteria. Ha vist groga però perfectament podria haver sigut vermella ja que el peu de Carvalho impacta al genoll de Messi i a més és una entrada per l'esquena.

Partit accidentat que ha guanyat el F.C Barcelona amb defenses fent de golejadors. Felicitats al Barça que encarrila l'eliminatòria i felicitats a Pep Guardiola pel seu 41 aniversari. Esperem que continuïs amb el Barça.