diumenge, 29 de gener del 2012

Justícia per tothom?

Avui no parlaré de futbol, tot i que el Barça va fer un partit normal però no li va arribar l'encert de cara a porteria, i el R. Madrid va guanyar amb gols de Kaka', C. Ronaldo -amb una dubtosa posició de fora de joc- i Özil. El Barça va deixar escapar 2 punts i augmenta la diferència amb el líder a 7 punts.

Fet un comentari breu del Barça i del Madrid, avui donaré la meva opinió envers al judici del cas "Gürtel".



Com tots sabeu el cas "Gürtel" és el nom que va rebre una investigació feta al 2009 per Baltasar Garzón la qual serviria per desmuntar una xarxa de corrupció vinculada al Partit Popular. Aquesta xarxa de corrupció estaria encapçalada per Francisco Correa i tres dels seus homes de confiança, Pablo Crespo, Antoine Sánchez i Álvaro Pérez amb el sobrenom de "El Bigotes". Tots ells haurien establert un conglomerat de negocis per nodrir-se de fons d'entitats públiques, com ara els ajuntaments de Madrid i València.
Els membres dels ajuntaments del País Valencià, com ara Francisco Camps -aleshores President de la Generalitat valenciana- i altres càrrecs del PP, haurien concedit adjudicacions a empreses de Correa a canvi de regals: vestits, jaquetes, pantalons, etc.

Llavors es va fer el judici contra Camps i Costa, dos dels dirigents que haurien rebut regals per part de Correa. Fa uns dies es va donar el veredicte del jurat "popular" en el qual declaraven als acusats no culpables, tot i que les proves indicaven el contrari.

Aleshores jo em vaig fer una pregunta:
A aquest pseudopaís -ja que no puc considerar-lo país perquè mai ha condemnat els actes del franquisme, fins i tot hi van haver dirigents del franquisme fent la Constitució que tenim ara- la justícia és per tothom?. Be la resposta, evidentment, és que no. I no ho dic perquè sigui contrari a la ideologia de determinats partits, sinó perquè les proves eren missatges de veu dels acusats jactant-se dels regals que havien rebut, proves suposadament il·legals. Clar els regals no te'ls donaran perquè no són imbècils però, si les proves hi eren perquè no se'ls ha condemnat?. Molt fàcil, per la ideologia del jurat "popular".

Això no ho dic perquè sigui fàcil dir que el jurat té la culpa, no. Això ho dic perquè s'ha demostrat en diversos mitjans de comunicació com Camps deia al seu company, Costa, que estigués tranquil -suposo que ho deia per la imatge que va publicar El País amb un membre de les joventuts del PP, menjant a l'hotel on eren els membres del jurat-. Crec que en un tema ideològic com era aquest cas no tindria que haver-hi un jurat "popular" perquè no és el mateix un assassinat (en el qual no interfereixen les ideologies), que un cas de corrupció d'una administració pública, on si intervé la ideologia del jurat.

Llavors vull fer una crida. El jurat "popular" no serveix per res en una causa com era la de Gürtel perquè la gent té una ideologia tancada i no la canviarà. Si uns partidaris del PP veuen que el President de la Generalitat de València, al qual ells han votat, està acusat de corrupció, sempre dirà que no és culpable, i això passa amb tots els partits. Seria lògic que en casos com aquest en comptes d'un jurat "popular" hi hagués una comissió de jutges, o el mateix jutge, el que digués si és culpable o no l'acusat, ja que no crec que es deixessin influenciar per la seva ideologia. Però mentrestant la justícia no és per tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada